broeilab in de pers

 

B(R)OEIEND VILVOORDE

ZO-Magazine

Creatieve ondernemers gaan leegstand te lijf!

Broeilab vzw is een initiatief van vier enthousiaste Vilvoordenaars -met actieve steun van UNIZO-die de geslaagde match zien tussen het talent in de stad en het overschot aan leegstaande ruimtes. Gedaan met leegstaande panden en winkelstraten. Want starters en creatievelingen blazen een dynamische wind door de Vilvoordse straten en verruimen het bestaand winkelaanbod. Op naar een broeiend Vilvoorde.


Nieuwe pop-ups in strijd tegen leegstand

07/10/2018 - Het Laatste Nieuws

Starters krijgen kans om zich te bewijzen in verlaten winkelpanden in Leuvensestraat

In een nieuwe poging om iets aan de immense leegstand te doen, zijn zaterdag drie nieuwe pop-ups ingehuldigd. De recent opgerichte vzw Broeilab laat starters en creatievelingen hun concept uittesten in leegstaande panden. Het enthousiasme bij de beginnende winkeliers is groot en ook heel wat nieuwsgierige Vilvoordenaars kwamen een kijkje nemen.  Er staan ook ook nog drie andere pop-ups op stapel. 


Vijftien organisaties uit sociale economie baten pop-upwinkel uit

20/11/2018 - Ring TV

Vijftien organisaties uit de sociale economie verkopen hun creaties de komende zes weken in de Vilvoordse pop-upwinkel People Made. Tegelijkertijd willen de organisaties vanuit de pop-up hun werking en diensten in de kijker zetten.


STARTERS STRIJDEN SAMEN TEGEN LEEGSTAND

18/05/2018 - Made in Vlaams-Brabant

In Vilvoorde wil de nieuwe vereniging Broeilab in samenwerking met de stad de hoge leegstand in het centrum wegwerken. De vzw wil starters en creatievelingen de kans geven om hun concept uit te testen in leegstaande panden.


Starters in strijd tegen leegstand

17/05/2018 - Het Laatste Nieuws

De nieuwe vzw Broeilab wil samen met de stad de dramatisch hoge leegstand in het handelscentrum terugdringen. Dat zal gebeuren door starters en creatievelingen hun concept te laten uittesten in leegstaande panden. Daartoe wordt eerst een pop-upwedstrijd georganiseerd.


Broeilab vzw bindt strijd aan met leegstand in handelscentrum

17/05/2018 - Het Nieuwsblad

De vzw Broeilab bindt de strijd aan met de leegstand door starters en creatievelingen hun concept te laten uittesten in leegstaande panden. Eigenaars die hun pand ter beschikking stellen, komen in aanmerking voor vrijstelling van de leegstandheffing.