IMG_5018.JPG

Nerd Candy

Amerikaanse snoep en ander geïmporteerd voedsel in hartje Vilvoorde


Goeiemorgen! stel je eens voor.

Bij Nerd Candy kan je terecht voor Amerikaanse snoepjes, en andere importproducten zoals pancakemix en andere die hier niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Wij proberen ons te onderscheiden door altijd iets nieuws aan te bieden dat de mensen op tv of in films zien en dat ze zelf eens willen proberen. 

 

Wat is je band met Vilvoorde? 

Ik heb hier mijn middelbare school gedaan, en ik zit in de vzw Element, een jongerentoneel. Ik ben ook altijd naar hier gekomen om te winkelen, en heb nog in de Colruyt gewerkt. Daar heb ik trouwens mijn overbuurvrouw Peggy, van Spolly’s Ting leren kennen. Zij was toen mijn collega, en zo ben ik hier terug terechtgekomen. 

 

Is er een evenement in Vilvoorde war je naar uitkijkt? 

De Jaarmarkt. Ik ben zelf zot van kermis, dat kan je trouwens zien aan de twee grijpkraantjes die ik hier gezet heb in de winkel. Ik ben vooral zot van lunaparken, en dan is de jaarmarkt hét moment van het jaar in Vilvoorde. 

 

Wat is volgens jou een goeie reden om naar Vilvoorde te komen winkelen? 

Omdat je hier alles in één straat hebt. Het is nu wat minder, maar het begint terug te komen. Veel mensen werken in Vilvoorde, en dan is het gemakkelijk, over de middag of na het werk, om nog eens te komen snuisteren en ik merk dat ze toch geïntrigeerd zijn, dus laat zeker maar komen (lacht). 

 

Ken je een woordje Vilvoords? 

Pjeirefretter. Niet het bier, want ik drink geen alcohol, maar ik ben een liefhebber van de paardensteak. 

 

Heb je een favoriet plekje in Vilvoorde? 

 Het Bolwerk. Ik ben een liefhebber van theater en stand-up comedy, en als ik wat tijd heb ga ik graag naar het Bolwerk om wat optredens te bekijken. 

 

Wat zijn voor jou de voordelen van onze stad? 

Iedereen kent iedereen. Om een voorbeeld te geven: de schepen van economie stapt hier op de tweede dag dat ik open ben gewoon binnen. Ik had eerste en winkel in Antwerpen, en daar heb je dat niet natuurlijk. 

 

Welk type winkel mankeert volgens jou nog in Vilvoorde? 

Iets wat vrees ik nooit nog zal terugkomen, maar: een arcadehal. Ik wil dat hier een beetje terugbrengen, maar de arcadegames van vroeger, die spreken echt tot mijn verbeelding. Ik heb dat nooit echt meegemaakt, als ik beelden zie van vroeger dan word ik nostalgisch. 

 

Wat is voor jou de kracht van Broeilab? 

Dat je tijd krijgt om uit te proberen. Je hebt niet direct een zware huurlast, je kan je project uittesten. Onze bedoeling is wel om te blijven. Nu zijn we wat voorzichtig met inrichting enzo, maar onze bedoeling is het zo te laten draaien dat we een normale huur aankunnen, en dan inrichten zodat het een nog mooiere winkel wordt.